Tips på underbar kycklingpaj
Här kommer i alla fall ett recept på kycklingpaj som är helt underbart! Jag försöker laga den minst varannan vecka. Gör man mer än man äter upp på en gång så går den dessutom alldeles utmärkt att frysa in. Receptet med tillhörande bild kommer från Arla (och pajen är betydligt godare än vad den ser ut, tro mig).
Ingredienser
6-8 port
3 dl vetemjöl125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 kycklingfiléer
1 bit purjolök, ca 300 g
smör
1/2 tsk salt
1 röd paprika
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche paprika & chili (fast det fungerar lika bra med vanlig lätt crème fraiche som man kryddar efter eget tycke och smak, det brukar jag använda)
3 ägg
2 dl Arla Köket riven ost, gratäng (funkar självklart med alla sorts riven ost här också :) )
Gör så här
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Servera med sallad.
Pröva om du inte har något bättre för dig, jag lovar att du inte kommer att bli besviken!